Žarko Došen

Došen Žarko, diplomirani pravnik i ovlašćeni računovođa

osnivač

Žarko Došen se početkom 2016. godine povukao iz aktivnog poslovanja i penzionisao nakon 30 uspešnih poslovnih godina provedenih kao preduzetnik. Danas obavlja funkciju savetnika i konsultanta Knjigovodstvenih kancelarija ’Došen’.

Žarko Došen je radio u Poreskoj upravi opštine Vračar na poslovima razreza poreza samostalnoj delatnosti i kao poreski inspektor tamo proveo punih 10 godina – od 1974. do 1984. Nakon Poreske uprave, radio je kao sekretar Udruženja ”Beotaxi” od 1884. do 1986. godine, nakon čega donosi predzetničku odluku i pravi pionirske korake u uspostavljanju privatne delatnosti u Jugoslaviji i osniva Biro ”Došen”. Privatni biznis uspešno vodi već 30 godina, konstantno unapređujući način poslovanja i postavljajući standarde kvaliteta u oblasti pružanja knjigovodstvenih usluga, poreskog i pravnog savetovanja.

Od samih početaka, davne 1986. godine, Žarko prepoznaje važnost angažovanja u oblasti zastupanja interesa svojih klijenata i cele zdravstvene delatnosti. Tokom godina, bio je jedan od osnivača Privatne stomatološke komore (1987), osnivač Lekarske komore – komore doktora medicine (1990), osnivač Društva zubnih tehničara Srbije, podpredsednik Udruženja privrednika Srbije, dugogodišnji član Skupštine i Nadzornog odbora Privredne komore Beograda i Privredne komore Srbije, kao i član Zajednice opštih udruženja preduzetnika Beograda.

U periodu od 21 godine, od 1987. do 2008. bio je poreski savetnik Privatne stomatološke komore srbije i Društva zubnih tehničara Srbije. Bogato radno i profesionalno iskustvo u oblasti privatne zdravstvene prakse, kao i široku mrežu kontakata u profesionalnoj zajednici, još i danas koristi u cilju pružanja vrhunkse usluge klijentima.

Knjigovodstvene kancelarije ’Došen’ su dugotrajne, uspešne i beleže konstantan rast, zato što pored vlasnika, stoji ekipa sjajnih saradnika – obrazovanih, stručnih, posvećenih, veštih i sa neverovatnim radnim iskustvom. Stručni ljudi su oslonac naše firme.